duke nukem 3d (1996) vs duke nukem forever (2011)

August 29, 2011

fegyverek

3d: az amerikai hadsereg komplett fegyverkészletét elbírta duke a hátán, úgy hogy közben ugrott, hugyozott, prostiknak pénzt adott, akárcsak egy igazi példakép a gyermekeinknek.
forever: két darab fegyvert tud magánál hordani. ennél még az újszülött pakisztáni gyerekek is többre képesek. pedig a legtöbb halva születik.

szövegek

3d: “your face. your ass. what’s the difference?” vagy akár a kiváló magyar szinkronnal készült örökérvényű igazságok, ami az akkori 8 éves lelkünket éppen csak annyira fertőzte meg, hogy a baszást, mint kifejezést kötőszóként használjuk még iskolában is.
forever: utalgatások olyan filmekre, amiket vagy láttál, vagy nem, plusz a 3d-ből visszaköszönő monológok teszik unalmassá a játékot, és ezért magadnak kell kitalálni olyan szófordulatokat, amik remélhetőleg jobbá teszik a játékélményed. sajnos a “dögöjj meg földönkívüli” nem annyira hatásos ilyen téren.

grafika

3d: nem volt olyan gyerek, aki a sztriptízbárba érve ne könyökölt volna rá a space-re, hogy így pénzt kínálva a lengén öltözött hoszteszlánynak az megmutassa nekünk a négy pixelből kirajzolódott melleit (és ebből egy pixel a mellbimbója volt). gyermekkorunk első softpornója volt ez, amit a képzeletünk tett széppé. korához képest még így is egy teljesen korrekt kinézetű játék volt.
forever: a csöcsök itt is szépek. a játék többi része ocsmány egy 2011-es játékhoz képest.

játékmenet

3d: ÖLD MEG! TAPOSD KI A BELÉT! HUGYOZZ RÁ! FOCIZZ A SZEMGOLYÓJÁVAL! CSAPJ A SEGGÉRE!
forever: “figyu, próbálj meg úgy felugorni a 492. ládára, hogy le ne ess, mert nincs kedvem megint meghalni.” mi ez, szupermárió?!

 extrák

3d: leírhatatlan sok kis minijáték, amiktől 1996-ban a mennyországban éreztük magunkat.
forever: leírhatatlan sok kis minijáték, amit 2011-ben mindenki leszar. meg falból kinövő csöcsök is vannak, amiket lehet csapkodni.

nincs mit összefoglalni, ezek sajnos puszta tények.

Advertisements

2 Responses to “duke nukem 3d (1996) vs duke nukem forever (2011)”

  1. Lacc Says:

    jó írás,de kötelességemnek érzem tudomásodra hozni,hogy a magyar szövegek egy 1993as Veszélyes elemek filmből vannak kivágva:)megéri megnézni,főleg a dukenukem nosztalgia-faktor miatt;)

  2. Balázs Says:

    Már ezért az infóért érdemes volt megírnom a posztot, köszi, mindenképp megnézem. :D


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: